Kliniğimizde rutin sağlık kontrolleri, aşılar, acil bakım, cerrahi müdahaleler, röntgen, ultrasonografi, laboratuvar testleri, mikroçip uygulamaları, tıraş ve bakım gibi çeşitli veteriner hizmetleri sunulmaktadır.

Randevu almak için kliniğimizi telefonla arayabilir veya whatsapp üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz. Randevunuzu iptal etmek isterseniz, lütfen mümkün olduğunca erken bildirin.

Acil durumlarda, lütfen en yakın veteriner kliniği ile iletişime geçin veya acil durum numaramızı arayın. Acil durumlar için kliniğimizde 7/24 öncelikli hizmet sunmaktayız.

Hizmetlerimizin fiyatları, sunduğumuz hizmetin türüne ve karmaşıklığına bağlı olarak değişmektedir. Tam bir fiyat listesi için lütfen kliniğimizi arayın veya ziyaret edin.

Evcil hayvanınızı kliniğimize getirirken, güvenli bir şekilde taşınması için kafes veya taşıma çantası kullanmanızı öneririz. Büyük köpekler için özellikle kayış veya tasma kullanılması önemlidir.

7/24 Acil Hizmetimiz bulunmaktadır. Çalışma saatlerimiz :
Pazartesi :      10:00-21:00

Salı :               10:00-21:00

Çarşamba:      10:00-21:00

Perşembe:      10:00-21:00

Cuma:             10:00-21:00

Cumartesi:      10:00-21:00

Pazar:             10:00-21:00

Evcil hayvanınızın aşı takvimi, türüne, yaşına ve sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Kliniğimizde size evcil hayvanınız için en uygun aşı programını belirlemede yardımcı olacağız. Genel olarak aşı takvimlerimiz aşağıdaki gibidir.

Yavru Köpekler İçin Aşı Takvimi

4.- 5. hafta: Puppy DP aşısı (Karma aşısı öncesi korumayı arttırmak amaçlı uygulanmaktadır.)

  1. hafta: İç-dış parazit uygulaması
  2. hafta: Karma aşı / 1. doz
  3. hafta: Bronşin aşısı / 1. doz
  4. hafta: Karma aşı / 2. doz
  5. hafta: Bronşin aşısı / 2. doz
  6. hafta: Lyme aşısı / 1.doz
  7. hafta: Kuduz Aşısı
  8. hafta: Lyme aşısı / 2.doz

 

Yavru Kediler İçin Aşı Takvimi

  1. hafta: İç ve Dış Parazit uygulaması
  2. hafta: Karma aşı / 1. doz
  3. hafta: Lösemi aşısı / 1.doz
  4. hafta: Karma aşı / 2. doz
  5. hafta: Lösemi aşısı / 2.doz
  6. hafta: Kuduz aşısı

Evet, kliniğimizin yakınında park yeri bulunmaktadır. Ancak yoğun saatlerde park yeri bulmakta zorlanabilirsiniz, bu nedenle randevunuzdan önce erken gelmenizi öneririz.

-Öncelikle bir kedi değil aslında yeni bir evlat sahipleneceğinizi bilmeniz ve kendinizi bu sorumluluğa hazır hissetmeniz durumunda kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Bilimsel araştırmalar evcil hayvan sahiplenmenin, özellikle de kedi beslemenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor.
Kedi sevmek stresi azaltıyor
“The Stress-Proof Brain” kitabının yazarı ve lisanslı klinik psikolog Melanie Greenberg’e göre, kedi sevmek vücutta oksitosin hormonu salgılanmasına neden oluyor. Bağlanma hormonu ya da ‘kucaklama kimyasalı’ olarak bilinen oksitosin, insanlarda stresi azaltarak daha az endişeli hissetmeye yardımcı oluyor.
Kalp krizine karşı koruyucu
Vasküler ve Girişimsel Nöroloji Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmaya göre, kedi sahiplerinin kalp krizi veya felç nedeniyle ölüm riskleri azalıyor. Kedi mırıltısı sesi sinirlerinizi yatıştırarak sakinleşmeyi sağlamakla kalmıyor kan basıncını da düşürüyor.
Araştırmada yirmi yıllık bir süreçte kedi sahibi olanlar ve olmayanlar karşılaştırılıyor. Kedilerin faydaları ile ilgili belki de en çarpıcı bilimsel bulgu, kalp krizinden dolayı ölümleri yüzde 33 oranında azaltıyor olması.
Bir başka araştırmada ise 6 bin kadar Avustralyalı insan sigara kullanımı, kilo, egzersiz gibi özellikleri dikkate alınarak incelendi. Kan basıncı ve kolesterol değerleri kontrol edilen bu kişiler içinde evcil hayvan besleyenlerin beslemeyenlere göre kan basıncı ve kanlarındaki kolesterol ile trigliserit düzeylerinin daha düşük olduğu saptandı.
Yalnızlık hissinden kurtulmayı sağlıyor
Greenberg, günümüzde insanların daha bireysel ve bağlantısız olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Araştırmalar yalnızlığın birçok hastalıkta rol oynayan büyük bir faktör olduğunu gösteriyor.” Güncel bir araştırma ise Alzheimer hastalığının yalnızlıkla ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.
Kedilerin insanlara vaat ettiği bir diğer fayda ise yalnızlığı azaltarak arkadaş hissi sağlaması.

2013 yılında Veteriner Hekimler Birliği’nin yürüttüğü anketin sonuçları, yalnız insanların evcil hayvan sahiplenme oranını arttığını öne sürüyor.

Amerikan Veteriner Hekimleri Birliği’nin eski başkanı Doktor Douglas Aspros yaptığı bir açıklamada, “Evcil hayvan sahiplenmenin sunduğu konfor ve tatmin duygusunu her geçen gün daha fazla yalnız insanın keşfettiğini görmek ilginç. Evcil hayvanlar yaşamımızda güçlü ve olumlu etkilere sahip ve sağlık için benzersiz duygusal, psikolojik ve fiziksel yararlar sunuyor.” şeklinde konuşuyor.

 

Çocuklar için alerjiye karşı evcil hayvan etkisi

2002 yılında yürütülen bir araştırma, kedi sahipliğinin alerjilere karşı faydalı olabileceğini gösteren ilk çalışmalardan biriydi. Araştırmaya göre, birden fazla kedi bulunan evlerde yaşayan bir yaşının altındaki bebeklerin 6 ve 7 yaşlarına geldiğinde alerjiye yakalanma sıklığı, kedi sahibi olmayan ailelere göre yüzde 66 daha az. Test edilen alerjiler arasında kedi, evcil hayvan alerjileri, toz alerjisi, çimen alerjisi gibi yaygın görülen alerji çeşitleri yer alıyor.

Klinik ve Deneysel Alerjiler Dergisi’nde yayımlanan bir diğer araştırma da benzer şekilde, hayatının ilk yıllarında kedi ile birlikte yaşayan gençlerin ileride evcil hayvan alerjisine yakalanma ihtimali azalıyor.

Daha iyi uyumaya yardımcı

Uyku sağlığı uzmanları tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırma, kedilerin uyku problemlerini gidermeye yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Evcil hayvan besleyen 74 kişiye uyku alışkanlıkları ve evcil hayvanlarının yatak odalarında bulunmasının kendilerini nasıl etkilediği soruldu.

Bu insanların yüzde 56’sı hayvanlarının yatak odasında bulunmasına izin verdiğini söyledi. Araştırmada yer alan insanların yüzde 20’si hayvanların uykularını böldüğünü ifade ederken yüzde 41’i evcil hayvanlarının kendilerini rahatsız etmediğini aksine uyurken yatak odasında oldukları takdirde uyku kalitelerinin artırdığını belirtti.